Viering onder het glas

Al was het een scène uit 'Knielen op een bed violen', houden zaterdag 27 juli een viering in de tuindersbuurt 'de Noordse buurt'. Om in kassen van de Sleutelbloem terecht te kunnen moest een bijzondere besluit worden genomen om niet zondag 28 juli een dienst te houden maar deze te verzetten naar de zaterdag er voor. Hoewel in de christelijke traditie de zondag heeft aangewezen om zich speciaal met godsdienst zaken bezig te houden zullen we wellicht in de toekomst niet altijd meer aan die traditie vast kunnen houden. En het lijkt er nu op die toekomst reeds een voorschot heeft genomen.

De Sleutelbloem is een leerwerkcentrum met een gevarieerd aanbod aan, begeleid wonen en stages .Mensen kunnen hun handen uit de mouwen steken in de kas, het dierenverblijf, de houtwerkplaats, de metaal-en brommerwerkplaats, het atelier, de tuin, de keuken of bij het hoveniersbedrijf. Ze kunnen op adem komen in de serre of in het prieel, iets lekkers eten in de keuken en een luisterend oor vinden in het kantoor.

Naast de viering zal er ook rondleiding over het terrein zijn. De Steutelbloem is wel gewend vieringen te houden en in de opzet van viering is plaats voor hun inbreng.
De viering is voorbereid door de Commissie vieringen.

Het thema is: Levenskunst
Geloof je dat jij de regie hebt, dat je zélf iets van je leven kunt en moet maken? Of is levenskunst om te gaan met wat er aan onverwachte dingen op je pad komt. Vragen die 400 jaar geleden op de synode van Dordrecht ook al actueel waren. Kunnen wij het geloof in God combineren met de gedachte dat je als mens zelf iets van je leven kunt maken?

De viering plus koffie drinken en rondleiding is van 10.00 - 12.00 uur.
9.30 uur verzamelen bij de Gereformeerde kerk PKN Nieuwkoop, Achterweg 4, voor gezamenlijk fietsen en meerijverdeling.